OKRESNÍ KOLO SOUTĚŽE FVTP V PARDUBICÍCH DNE 9.2.2022 – BLIŽŠÍ INFORMACE

Okresní kolo XIV. ročníku soutěže Festival vědy a techniky pro děti a mládež v Pardubickém kraji, proběhne ve středu 9. února 2022 ve SPŠ chemické v Pardubicích.

Vzhledem k nepříznivému vývoji šíření nákazy ve školách jsme museli přejít na kombinovaný způsob průběhu okresního kola soutěže a hodnocení projektů, který bude probíhat distanční i prezenční formou. Vycházíme z konzultací s řediteli a pedagogy základních a středních škol. Distanční způsob bude probíhat s využitím programu Microsoft Teams. Hodnotitelská komise bude posuzovat samostatně jednotlivé projekty v kategorii JUNIOR a kategorii Středoškolák s cílem doporučit ty, jejichž autoři postoupí do krajského kola 16. a 17. března 2022 v Pardubicích.

Účastníci s distanční formou si připraví čtyřminutovou prezentaci a potom bude čtyřminutový prostor pro dotazy hodnotitelů. Zároveň si připraví prezentační poster, který představí prostřednictvím počítačové kamery. Předpokládáme, že autoři projektů budou prezentovat svoje projekty ze školy nejlépe z počítačové učebny. Autoři v karanténě budou moci prezentovat svůj projekt z domova, pokud mají potřebné počítačové vybavení.

Současně umožníme, aby autoři mohli prezentovat svůj projekt fyzicky ve SPŠ chemické, kde bude zasedat i hodnotitelská komise. Zde bude vyhrazen prostor k instalaci posterů a hodnocení bude probíhat tradičním způsobem.   

S kombinovaným hodnocením se mění i časový harmonogram okresního kola. Na základě přihlášek sestavíme časový průběh hodnocení. Účastníci soutěže s prezentační formou budou instalovat svoje postery od 8 do 9 hod., zahájení soutěže bude v 9 hod. a bude probíhat do 12 hod. s přestávkou do 13 hod., kdy bude hodnocení pokračovat do vyčerpání všech přihlášených.

Všichni účastníci zašlou potvrzení účasti a zvolenou formu, kterou chtějí prezentovat svůj projekt, do pondělí 12 hod. včetně emailu autorů s distanční formou prezentace, prostřednictvím kterého budou komunikovat a přes který mají přístup do Microsoft Teams.  

Omlouváme se za změny, které zkomplikují průběh hodnocení. Uvedené změny vycházejí z nepříznivého vývoje nákazy a považujeme je v současné době za kompromisní řešení přijatelné pro většinu škol. V případě jakýchkoliv nejasností a dotazů se na nás můžete kdykoliv obrátit.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *